Voor Mama en Baby

Be-Okay

De naam Be-Okay verwijst naar mijn missie: (aanstaande) moeders en hun baby zich prettig laten voelen. De B staat voor Buik en Baby, het kleine hartje in de buik van de B staat voor de liefde waarmee ik mijn beroep uitoefen.

Mijn naam is Susan van Poucke, ik ben moeder van drie kinderen. Tijdens mijn zwangerschap van de oudste en de jongste heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Zeker bij de bevalling van mijn oudste dochter heb ik hier veel steun aan gehad. Met de jongste twee kinderen heb ik een cursus babymassage gevolgd: heerlijke ontspannende momenten in de drukke, eerste tijd. Graag had ik babygebaren geleerd om mijn kinderen beter te begrijpen in de tijd dat ze nog niet konden praten; het had een hoop frustratie (van beide kanten) gescheeld. Helaas was babygebaren in die tijd nog nauwelijks bekend in Nederland.

Van oorsprong ben ik ergotherapeut. Na het behalen van mijn HBO diploma ergotherapie heb ik 22 jaar als ergotherapeut gewerkt in verpleeghuizen en een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Ik heb als docent ergotherapie gewerkt bij een opleiding voor ziekenverzorgenden en aan de Hogeschool van Rotterdam. Ook heb ik enkele jaren advieswerk gedaan voor gemeenten in het kader van de (toenmalige) WMO.

In 2012 heb ik mijn diploma voor docent babymassage gehaald bij de VSD en ben ik begonnen met het geven van cursussen babymassage. Een jaar later heb ik mijn certificaat docent babygebaren bij babygebaar gehaald. In februari 2015 heb ik de opleiding voor zwangerschapsyoga-docent bij Mudra in Amsterdam afgerond en ben ik begonnen met het geven van zwangerschapsyoga.