Voor Mama en Baby

Zwangerschapsyoga

In de lessen zwangerschapsyoga doen we oefeningen die je helpen om die spieren die tijdens de zwangerschap en bevalling extra belast worden, te versterken en versoepelen. We oefenen houdingen en ademhalingstechnieken om weeën op te vangen en te persen. Door de oefeningen word je je bewust van je steeds veranderende lichaam en van de natuurlijke kracht die je in je hebt om de bevalling te volbrengen. De les eindigt met een ontspanningsoefening.

Naast oefeningen krijg je in de les ook informatie over bijvoorbeeld soorten weeën, fasen van de bevalling, zwangerschap en stress, pijnbestrijding en de eerste periode met je kindje. Elke les is er voldoende tijd om vragen te stellen aan je medecursisten en aan de docent.

De lessen zwangerschapsyoga bij Be-Okay zijn doorlopend; je kunt starten wanneer jij wilt en zoveel lessen volgen als jij wilt. Je kunt ook kiezen om alleen de partnerles en/ of de puf- en persles te volgen.

Geadviseerd wordt om te starten met de zwangerschapsyoga als je ongeveer 20 weken zwanger bent en minimaal 5 lessen te volgen.

  • Standaardles: op dinsdag- en donderdagavond is de standaardles van 19.15 - 20.30 uur. Je schrijft je in voor één bepaalde avond maar kunt, indien er plek is een keer wisselen van avond. Kom gerust een les volgen en beslis daarna of je meer lessen wilt volgen.
  • Partnerles: om de 6 à 8 weken is er in plaats van de standaardles een partnerles die je samen met je partner volgt. In deze les krijgen jullie informatie over de bevalling en leert je partner hoe jij ondersteund kan worden tijdens de bevalling. Ook als je geen lessen volgt bij Be-Okay, ben je welkom om aan deze les mee te doen.
  • Puf en persles: op maandagochtend van 10.00 -11.15 uur is er een puf en persles speciaal voor mama's die bijna uitgerekend zijn; je bent ook welkom als je geen lessen bij Be-Okay volgt. In deze les leer je hoe je de weeën op kunt vangen, hoe je ademhaling jou kan helpen tijdens de bevalling en je leert hoe je moet persen. Je krijgt informatie over het verloop van de bevalling en de les eindigt met een heerlijke ontspanning. Je kunt de puf en persles combineren met de babymassage op de pop: leer tijdens je zwangerschap al hoe je straks je baby kunt helpen bij buikkrampen en onrust. Als je gebruik maakt van de combi, krijg je het cursusmapje dat bij de babymassage op de pop hoort gratis.

Maximale groepsgrootte voor alle lessen: 7 aanstaande Mama's.

Tarieven

Proefles (te volgen tijdens de standaardles): € 10,--

Strippenkaarten (geldig voor de standaard les, de partnerles en de puf- en persles):

  • 5-strippenkaart:   € 67,50; 7 weken geldig
  • 10-strippenkaart: € 125,--; 13 weken geldig

Losse les: € 14,50.

Aanmelden: info@Be-Okay.nl.

Vermeld aan welke les je mee wilt doen en wanneer, je naam, telefoonnummer en wanneer je bent uitgerekend. Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je na je bevalling verder met yoga, samen met je baby? Doe dan mee aan de lessen Mama en Baby yoga.


Uit de praktijk

En beviel het?

Elke zwangerschapsyogales is er een kwartier tijd voor informatie overdracht. Deels komt dit van mij, deels van
de cursisten. Zodra de bevalling ter sprake komt zijn met name de mama's die van hun eerste kindje zwanger zijn, vol aandacht. Vol verbazing luisteren ze soms naar uitspraken van anderen die zeggen "er weer zin in te hebben en eigenlijk niet meer kunnen wachten tot het zover is".
Yeah! Bevallen is geweldig, topsport, oerkracht, superwoman!

Puf en persles of te wel "de generale repetitie"

Op maandagochtend is er altijd de gelegenheid om de puf en persles bij te wonen. Ik geef deze les overdag want de les is bedoeld voor mama's die bijna uitgerekend zijn en dus al met verlof. De les is een combinatie van theorie en praktijk waarbij we de loop van de bevalling volgen, we oefenen het opvangen van weeën, oefenen nog eens de ademhalingstechnieken en uiteraard de perstechnieken en pershoudingen.
Vaak hoor ik de aanstaande mama's na de les zeggen dat het net leek of dit de generale repetitie was en dat ze zich nu klaar voelen voor de bevalling, er met vertrouwen naar uitkijken. Een prachtig begin van de bevalling!