Voor Mama en Baby

Babymassage

In een workshop of cursus babymassage leer jij de techniek van de babymassage. Babymassage zorgt ervoor dat je baby beter slaapt, meer ritme krijgt in dag/ nacht en dat de spijsvertering meer in balans raakt. Babymassage geeft steun bij buikkrampen, voorkeurshoudingen en overstrekken. Het bevordert een goede hechting tussen baby en ouder. Babymassage is een fijne manier om in alle rust aandacht te geven aan je baby.

Be-Okay geeft de babymassage volgens de Shantalamassage technieken.

Geadviseerd wordt om de cursus of workshop babymassage te volgen vanaf 6 weken na de bevalling. De workshop "babymassage bij babykwaaltjes" kun je eerder volgen. Babymassage is al mogelijk vanaf de eerste dag na de bevalling maar omdat je baby nog zo kwetsbaar en snel overprikkeld is, kun je de massage maar een paar minuten geven.


  • Cursus babymassage van 3 of 4 lessen: op dinsdag van 9.30 - 10.45 uur is de cursus; vooraf kun je aangeven of je 3 of 4 keer mee wilt doen. De nadruk van de cursus ligt op het geven van de lichaamsmassage maar er wordt ook aandacht besteed aan enkele andere massagetechnieken en yoga oefeningen voor baby's. Daarnaast is er tijd voor informatie overdracht door de docent en het uitwisselen van ervaringen met de andere Mama's en Papa's. Na afloop van de cursus ben je in staat om je baby een volledige lichaamsmassage te geven en je kunt hem of haar beter "lezen" en begrijpen.

  • Babymassage op maat: je kunt ook je eigen workshop of cursus samenstellen: bepaal met wie jij de babymassage wilt volgen (of individueel/ samen met je partner), wanneer, hoelang en hoe vaak. Babymassage aan huis is ook mogelijk.

Maximale groepsgrootte: 6 baby's met een ouder/ verzorger.

Tarieven:

Cursus: 3 keer: € 55,00; 4 keer € 65,-- inclusief cursusboek met beschrijving van de massagetechnieken en enkele informatieve artikelen, inclusief thee.

Babymassage op maat: op aanvraag.

Aanmelden: info@Be-Okay.nl

Vermeld waar je aan mee wilt doen, wanneer, je naam, telefoonnummer en wanneer je bent bevallen. Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Filmpje babymassage bij buikkrampen


Uit de praktijk

Wat voel ik daar?

De babymassage is voor de baby allerminst een passief iets. Eén onderdeel van de massage zijn yoga oefeningetjes waarbij Mama of Papa de armen en benen van de baby beweegt. Al na een aantal keer zie je dat de baby weet wat er gaat gebeuren en dat hij of zij meebeweegt. Eén baby begon bij het bewegen van de handjes naar de voetjes met zijn vingertjes te friemelen. Het was duidelijk dat hij aan het onderzoeken was wat zijn handje voelde en mogelijk had hij in de gaten dat de beweging van zijn handje een kriebel gaf aan zijn voetje. Babymassage is naast ontspanning voor de baby ook het leren kennen van zijn of haar lijf, iets wat erg belangrijk is voor baby's. Zonder kennis van hoe hun lijf in elkaar zit kunnen ze niet op een juiste manier gaan bewegen.