Babymassage

In een cursus babymassage leer jij de techniek van de babymassage. Babymassage zorgt ervoor dat je baby beter slaapt, meer ritme krijgt in dag/ nacht en dat de spijsvertering meer in balans raakt. Babymassage geeft steun bij buikkrampen, voorkeurshoudingen en overstrekken. Het bevordert een goede hechting tussen baby en ouder. Babymassage is een fijne manier om in alle rust aandacht te geven aan je baby.

De cursus babymassage bij Be-Okay is meer dan alleen het aanleren van de massagetechniek, het is ook een ouderschapscursus; je krijgt informatie over het huilen van je baby, wat je baby jou vertelt met zijn/ haar lichaamstaal, over verwennen en over hechten. Dit alles in een interactieve sfeer waarbij ruimte is voor ieders inbreng en in geval van een groepscursus, ruimte om ervaringen te delen met andere mama's en papa's.

Be-Okay geeft de babymassage volgens de Shantalamassage technieken.

Geadviseerd wordt om de cursus babymassage te volgen vanaf 6 weken na de bevalling. Babymassage is al mogelijk vanaf de eerste dag na de bevalling maar omdat je baby nog zo kwetsbaar en snel overprikkeld is, kun je de massage maar een paar minuten geven.

  • Cursus babymassage: Regelmatig geeft Be-Okay een cursus babymassage bij kinderdagverblijf 't Kickertje in Schipluiden. Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 1,25 uur. Kijk hier wanneer er weer een cursus is kickertje.jibbie.nl/activiteiten/223. De nadruk van de cursus ligt op het geven van de lichaamsmassage maar er wordt ook aandacht besteed aan enkele andere massagetechnieken en yoga oefeningen voor baby's. Na afloop van de cursus ben je in staat om je baby een volledige lichaamsmassage te geven en je kunt hem of haar beter "lezen" en begrijpen.

  • Babymassage aan huis:De cursus aan huis bestaat uit 3 lessen van ongeveer 1,25 uur. De baby volgt de cursus samen met mama en/ of papa en/ of opa en/of oma. Na afloop van de cursus ben je in staat om je baby een volledige lichaamsmassage te geven en je kunt hem of haar beter "lezen" en begrijpen. Kosten: € 127,50 incl. cursusboek. Deze prijzen gelden voor klanten in het Westland en Midden Delfland.

  • Babymassage op maat: Je kunt ook je eigen cursus samenstellen: bepaal met wie jij de babymassage wilt volgen, wanneer en hoe vaak. Deze cursus is bij jullie aan huis. Neem contact op voor meer informatie: info@Be-Okay.nl

 

Filmpje babymassage bij buikkrampen

Uit de praktijk

Wat voel ik daar?

De babymassage is voor de baby allerminst een passief iets. Eén onderdeel van de massage zijn yoga oefeningetjes waarbij Mama of Papa de armen en benen van de baby beweegt. Al na een aantal keer zie je dat de baby weet wat er gaat gebeuren en dat hij of zij meebeweegt. Eén baby begon bij het bewegen van de handjes naar de voetjes met zijn vingertjes te friemelen. Het was duidelijk dat hij aan het onderzoeken was wat zijn handje voelde en mogelijk had hij in de gaten dat de beweging van zijn handje een kriebel gaf aan zijn voetje. Babymassage is naast ontspanning voor de baby ook het leren kennen van zijn of haar lijf, iets wat erg belangrijk is voor baby's. Zonder kennis van hoe hun lijf in elkaar zit kunnen ze niet op een juiste manier gaan bewegen.

Slapen, slapen en poepen

Regelmatig krijg ik na een cursusles een foto of reactie van Mama of Papa. Een foto van een baby die diep in slaap is en helemaal ontspannen ligt. Een tevreden klant, noem ik dat. De reactie gaat vaak over de hoeveelheid poep die geproduceerd is na de les. Ggelukkig sturen ze hier geen foto's van maar ik ben wel altijd blij met de reacties. Wat fijn dat de massage zo snel en zo'n goed effect heeft.