Kraamzorg: Babymassage

Als kraamverzorgster is het heerlijk als jij de baby kunt ontspannen met het geven van een lichaamsmassage of, bij buikkrampen met een buikmassage. Deze technieken kun je direct leren aan de ouders waarmee jij de basis kunt leggen voor een goede hechting tussen ouders en kind.

Be-Okay biedt voorkraamverzorgenden onderstaande workshops en cursus aan. Een workshop of cursus op maat is echter ook altijd mogelijk.

  • Introductie workshop: dit is een volledig theoretische workshop waarbij uitleg wordt gegeven wat babymassage is, waarom babymassage goed is voor een baby en er wordt een demonstratie gegeven van de massage bij buikkrampen en de babymassage bij premature en zeer gevoelige baby's. Deze workshop duurt 1 uur en wordt op locatie gegeven. Maximaal aantal deelnemers: 15 personen.
  • Workshop techniek: in deze workshop wordt de techniek van de babymassage (lichaamsmassage, buikmassage en babymassage bij premature baby's) aangeleerd op een pop. Daarnaast wordt ook uitgelegd wat babymassage is en waarom het goed is voor baby's. Deze workshop duurt 1,5 uur en wordt op locatie gegeven. Maximaal aantal deelnemers 8 personen.
  • Cursus babymassage: in een cursus babymassage voor kraamverzorgenden worden naast de techniek en de theorie van de babymassage ook enkele andere theoretische onderwerpen besproken en krijgt de cursist zelf een korte massage (over de kleding heen) om zelf te ervaren wat deze vorm van massage met je doet. De cursus duurt 2 keer 1,5 uur of indien gewenst 1 keer 3 uur. De cursus wordt op lokatie gegeven. Maximaal aantal deelnemers: 8 cursisten. Theoretisch onderwerpen zijn onder andere:
    • Basisbevestigend dragen
    • Rollend en Roterend aan en uitkleden
    • Overprikkeling bij baby's.

Neem voor meer informatie en de kosten contact op met info@Be-Okay.nl of bel 06-20410640.